Tel/Fax: 0240/547117 -------------- Mobil: 0745/026030-------------- E-mail: crisan@x3m.ro
poti sa-ti lasi
impresiile aici
sau poti sa te delectezi cu privelisti din Delta

 
Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila
Cum sa ajutam primariile sa ne ajute

Dupa aproape un an, proiectul “Coeziune in actiune pentru dezvoltare durabila in Delta Dunarii”, derulat de asociatia Vox Deltae si finantat prin programul GRASP isi arata roadele.
In 12 comunitati din Delta Dunarii au fost organizate si dotate “Puncte de informare pentru cetateni”, care ofera comunitatilor izolate informatii despre actvitatea administratiei locale si a institutiilor publice judetene . In aceste puncte, primariile au desemnat responsabili care au fost instruiti pentru relatia cu cetatenii, pentru utilizarea calculatorului si pentru scrierea de cereri de finantare.

De asemenea, pe baza chestionarelor si prin discutii cu cetatenii din comunitatile partenere, echipa Vox Deltae a facut o evaluare a relatiei cetatean - autoritate locala, a determinat nevoile si prioritatilor locale. In urma analizei chestionarelor si a asistentei, la sedintele de consiliu local s-a elaborat un set de recomandari pentru fiecare administratie partenera, prin aplicarea carora urmarim imbunatatatirea actului guvernarii.

O activitate foarte importanta a fost consultanta oferita in vederea autorizarii si reautorizarii ca persoane fizice ce desfasoara activitati independente a pescarilor si pensiunilor agroturistice. Desi procesul de autorizare a debutat timid din cauza volumului mare de formalitati ce trebuiau indeplinite si a costurilor mari, avem in prezent un procent de reautorizare de aproximativ 80% si preconizam ca pana la sfarsitul proiectului sa se ajunga la aproximativ 100%. In cadrul acestui proiect avem in derulare intalniri cu administratiile locale in vederea concretizarii de proiecte care sa contribuie la atragerea de resurse extrabugetare pentru dezvoltare locala.

S-a creat o baza de date in Punctele de Informare pentru cetateni, iar fiecare comunitate va fi promovata in curand prin intermediul site-lui www.deltavox.ro\e-vox si www.deltavox.ro\e-primarii
“ Reforma Administratiei Publice Locale prin Parteneriate Durabile “ - GRASP este un program de asistenta pentru procesul de reforma a administratiei locale din România, finantat de guvernul american prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). GRASP este implementat de DAI in colaborare cu Academy for Educational Development(AED).

webdesign by bulgaru
Copyright 2003 Asociatia VOX DELTAE Crisan Tulcea